Plankton Dreams: What I Learned in Special-Ed

Plankton Dreams: What I Learned in Special-Ed

In Plankton Dreams,Tito Rajarshi Mukhopadhyay crafts a proud, satiric style: the special ed student as literary troublemaker. ‘Mother had always taught me to learn from circumstance,’ he writes. ‘Here, the circumstance was humiliation, a particularly instructive teacher.’ ‘But I’m not complaining,’ he continues. ‘Humiliation, after all, made me a philosopher.’For all of its comic effects, the book alerts readers to an alternative understanding of autism, an understanding that autistics themselves have been promoting for years.

Cserna-Szabó András: Sömmi

Cserna-Szabó András: Sömmi

Jókat nevettem olvasás közben. Kedvenc jelenetem az első: az ördög meglátogatja a Rózsa családot – és az utolsók egyike: Kossuth Lajos és Rózsa Sándor találkozója. A regényben elhangzott kedvenc mondatom szintén ebben a jelenetben van, Kossuth mondja feleségének: „Terézkém, drága kincsem, e perc most nem kalácsmajszolásra termett”. Szigorúan 18-as karikás!!!!

Andy Weir: A ​marsi

Andy Weir: A ​marsi

Tartottam attól, hogy úgy teszem majd le, hogy Andy Weir édesanyja egy prostituált (és a nővérei is), de nem így történt. Alapvetően semmi extra történet, főhősünk a Marson ragad, teljesen egyedül, és hát a bolygó nem egy barátságos környezet, ott csesz ki vele, ahol csak tud, a technika nagyjából ugyanígy.

/* */