Aimee Bender: A citromtorta különös szomorúsága

Aimee Bender: A citromtorta különös szomorúsága

Valahogy keserű ízt érzek a számban. Rose története furcsa, az elején izgalmas. Élveztem, ahogy az álmos és fáradt pirítósról beszél. Különös képessége lehetővé teszi, hogy az ételekben, süteményekben érezze a készítőjük érzéseit, hangulatát. És ez ijesztő. Aztán megtudjuk a család drámáját. Furcsa az ötlet, hogy mennyi érzelem rejtőzhet az általunk elkészített dolgokban.

Eben Alexander: A mennyország létezik

Eben Alexander: A mennyország létezik

Adott egy idegsebész, aki úgy gondolja, hogy a halálközeli élmény csupán a trauma által megviselt idegpályák terméke, túlvilág pedig nem létezik. Aztán az ő agyát támadja meg egy ritka betegség, és hét napig kómában fekszik. Az életbe való visszatérés óta azok közé az orvosok közé tartozik, akik úgy gondolják, hogy a teljese egészséget csak azáltal lehet elérni, ha tudatosodik bennünk, hogy a halál nem a dolgok vége, hanem egy következő állomás. Ezt fordulatot és az ezzel kapcsolatos gondolatait írja le ebben az olvasmányos könyvben.

Annemarie Selinko: Desirée

Annemarie Selinko: Desirée

Lánykorom kedvenc regénye, amit ma is szívesen újraolvasok. Désirée, ​​egy marseille-i selyemkereskedő lánya, tizennegyedik születésnapjára naplót kap édesapjától. 1794-et írunk. Ebből a naplóból rajzolódik ki előttünk egy csodálatos történelmi korszak, egy erős és bátor nő története, akit 14 évesen eljegyeztek egy Napóleon nevű fiatal tábornokkal, majd hozzáment egy másik tábornokhoz, akiből később svéd király lett.