Nényei Pál: Léda ​tojásaitól az Aranyszamárig

Nényei Pál: Léda ​tojásaitól az Aranyszamárig

Ez a könyv azoknak az olvasóknak készült, akik hírből kerülték a kötelezőket. Nem olvasnak sem verset, sem novellát, nem hogy egy 200 oldalas drámát! Nényei fiatalos lendülettel, tanári tapasztalattal a háta mögött, könnyed, humoros formában próbálja elmesélni mindenkinek, hogy miért is jó ha olvas, és ha klasszikus irodalmat olvas az ember fia vagy lánya.

Glenn Murphy: Az űr

Glenn Murphy: Az űr

A Meghökkentő tudomány sorozat gyöngyszeme. Játszva és szórakoztatóan tanít, gyerekek számára is könnyed és befogadható módon. Közben apránként minden megtudhatunk a bolygókról, kisbolygókról, napkitörésekről, és minden alap fogalomról, amit a naprendszer tartogathat. Imádtam a kérdéseket, nekem is hasonló gondolataim támadtak.

Cserna-Szabó András: Sömmi

Cserna-Szabó András: Sömmi

Jókat nevettem olvasás közben. Kedvenc jelenetem az első: az ördög meglátogatja a Rózsa családot – és az utolsók egyike: Kossuth Lajos és Rózsa Sándor találkozója. A regényben elhangzott kedvenc mondatom szintén ebben a jelenetben van, Kossuth mondja feleségének: „Terézkém, drága kincsem, e perc most nem kalácsmajszolásra termett”. Szigorúan 18-as karikás!!!!

5 mesés könyv, amit érdemes elolvasni

5 mesés könyv, amit érdemes elolvasni

Boldizsár Ildikó szerint “minden mese annak a példája, hogyan lehet a rendezetlenséget és a káoszt renddé alakítani, azaz olyan helyzeteket teremteni, amelyekben a teljesség vágya irányítja a gondolatokat és a tetteket. Ez a tudás azért nélkülözhetetlen, mert csak így van esélyünk arra, hogy egyszer majd rólunk is elmondhassák: „boldogan éltek, míg meg nem haltak”.”